BIRICIK SIRKE ŞARAPÇıLıK - Denizli

Company name
BIRICIK SIRKE ŞARAPÇıLıK
Location
Yeni Mahalle PTT Karşısı Bekilli, Denizli, Turkey
Contact number
0258 791 20 21
Fax
0258 791 13 03
Listed in categories
Company description
Biricik saraplari, Biricik Şarapçılıkın üretime başlama tarihi 1930lu yılların başlarına dayanmaktadır. İlk kurulduğu yıllarda tamamen ilkel yöntemlerle (elle sıkılarak ve toprak kaplarda, sonra betonarme taş depolarda ve daha sonraları meşe ağacından yapılma fıçılarda) şarap üretimi yapılırken 1950–1960 yılları arasında şişeleme ve paketleme yöntemi geliştirilmiş ve bugünkü modern tesisin temelleri atılmıştır. 1960’lı yıllardan itibaren Mehmet Erdoğan’ın büyük oğlu Önder Erdoğan ve dört kardeş üretime başlamışlardır. 1950’li yılların başına kadar sadece imalat olarak fıçılarda üretilip satışa sunulan şaraplar 1960’lı yılların başlarına gelindiğinde artık şişelenmiş ve paketlenmiş olarak  
Show more satışa sunulmaya başlanmıştır. Bu yıllarda etiketli ve markalı olarak üretilen şarapların tüketici tarafından beğeni ile içilen Korsan, Hayal, Önder, Kanver gibi markalar hafızalardan silinmemiştir. Özellikle Kanver adı altında üretilen şaraplar o yıllarda şarap severler tarafından epeyce beğeni toplamış ve hafızalarda yer edinmiştir. Üretim tesisleri 1960–1964 yılları arasında İzmir’e taşınmış fakat nedense daha sonra tekrar Bekilli’ye geri taşınmıştır. 1965–1975 yılları arasında şarap üretim tesisleri geliştirilerek kapasite arttırılmış ve kaliteli şarap üretimine önem verilmiştir. 1975–1980 yılları arasında Biricik markası altında sirke üretimine başlanmıştır. 1980–1995 yılları arasında sirke üretimine büyük önem verilmiştir. Otomatik dolum tesislerinde üzüm sirkesi üretimine başlanmıştır. Üç kuşak boyunca devam ettirilen şarap üretimi 1999 yılından bu yana Biricik Şarapçılık adı altında devam ettirilmektedir. Günümüzde Biricik Şarapçılığın sahibi Selim Erdoğan şarap üreticiliğini sürekli geliştirmeyi, daha kaliteli şarap üretmeyi ve tesislerini AB standartlarına uygun hale getirmeyi kendine hedef olarak seçmiş ve bu yolda hızla ilerlemektedir.

Reviews

0 Reviews
0.0
 
Write a Review
This company has no reviews. Be the first to share your experiences!

Questions & Answers

Have questions? Get answers from BIRICIK SIRKE ŞARAPÇıLıK or TurkishYello users. Visitors haven’t asked any questions yet.

Is this your business?

Update your business details by adding phone, website, description, working hours, location on map, categories, photos and respond to reviews.
Registered with us in

Similiar Page for Your Business?
Make sure everyone can find your business online. Create your dedicated company page on TurkishYello - it's simply and easy!

List Your Business
BACK TO TOP